nard-logo
Meny
Bjørn Unnersaker Av Bjørn Unnersaker • 15. oktober, 2018

Har dere søkeord og innhold som blir funnet av Google?

Søkemotoroptimalisering (Search Engine Optimization, SEO) handler om synlighet i Google og brukes for å få en best mulig plassering så langt frem og høyt opp som mulig i søkemotoren. Nå er Google blitt så avansert at søkemotoren forstår hva du leter etter og vil etterhvert gi deg et bedre svar på det du leter etter .

SEO - muntlig søk optimaliseringFør søkte vi på ett ord eller tre, mens vi nå søker stadig oftere på hele setninger. De er som regel noe a la “Hvordan kan vi beskrive …..?” eller “Hva betyr ….?” eller “Tips for …..”.  

Om vi da ikke treffer helt på de ordene som finnes i det som ligger på nett allerede, så klarer Google å finne relevant innhold for deg. Det betyr at vi som jobber med å skape innhold for våre produkter, tjenester eller kunder må tenke mye bredere enn før.

Ett ord er ikke nok
En SEO-analyse er viktig og bør ligge til grunn for alt innhold som utvikles for en nettside for å sikre at innholdet svarer på det som det søkes etter. Tidligere inneholdt en slik analyse en rekke ord som gjerne fikk en vekting i forhold til relevans og viktighet. Nå må SEO-analyse inkludere søketermer, altså setninger og tematikk som er relevante i tillegg til ord.

50% av søk gjøres muntlig
Ikke helt ennå, men det er spådd at vi i 2020 vil foreta halvparten av søkene i muntlig form. Vi kommer til å snakke til telefonen vår i mye større grad enn vi gjør i dag. Nordmenn er faktisk litt trege her. Noe skyldes nok at Google Assistant først kom i september 2018, men vi har vært sent ute med å bruke Siri og andre muntlige tjenester i forhold til andre i Europa og USA spesielt.

Men – når vi nå omsider kommer etter – så er det utrolig viktig at innhold på nettsider er rustet for å ta i mot også muntlige søk og da må innholdet være tilpasset et muntlig språk. Google Assistant er forventet å endre bruken vår av telefonen spesielt i forhold til søk og da må vi være klare. Har dere det innholdet som trengs?